divendres, 19 de novembre de 2010

[Freaky stuff] Paella de Pokémon

[Nota: demano disculpes prèvies als possibles lectors del País Valencià si el títol pot resultar ofensiu. Res més lluny de la meva intenció, pretenia únicament fer un joc de paraules. No gaire inspirat, per cert.]

El tema d'aquesta nova edició de Freaky stuff és la mítica sèrie japonesa de finals dels 90, Pokémon. Aquesta sèrie, inspirada en un videojoc homònim, seguia les aventures d'un nen i els seus amics a la recerca i captura (en sentit literal) de bestioles diverses, els pokémon.

La sèrie i els videojocs van causar veritable furor entre un públic molt ample, des de nens de primària fins a adults. Tan gran fou l'èxit de Pokémon que 4Kids Entertainment i Fox Kids la van exportar a occident, i com que tot allò que es ven als EUA segurament també es vendrà a casa nostra, es va fer una adaptació al castellà (anteriorment s'havia fet també la versió a l'espanyol d'Amèrica Llatina), amb un doblatge més aviat espantós.

Però la cosa no acaba aquí! Observeu això amb atenció:En efecte. L'opening de la primera temporada, en valencià. De fet, si remeneu pel Youtube podeu trobar altres openings, així com també les cançons aquelles que posaven després dels capítols i que havien estat escrites expressament per a la versió americana (sí, ho reconec: veia Pokémon i tenia en la meva possessió els jocs groc i platejat, per a Game Boy Color).

La sèrie era francament dolenta, les coses com són. Però a nivell musical és probable que a més d'un li hagin explotat els timpans de sentir perles com:Tinc constància que existeixen episodis doblats al català "del Principat", és a dir, amb els actors de doblatge del Club Super 3 de tota la vida, però sóc incapaç de trobar-los pels móns de Google.

Us deixo amb la que, fins al punt que vaig veure la sèrie, considero la pitjor de les cançons horroroses de Pokémon. No em faig responsable de les conseqüències que tingui sobre les vostres persones físiques. (I això que la versió en castellà és infinitament pitjor, si les compares).
Més cançons de dibuixos animats a Amiboshi.net

Twitter Goodreads