La Diagonal, la Casa Reial i ganes de tocar la moral

Barcelona és notícia aquesta setmana!

Per una banda vam tenir el rei Joan Carles I (JuanCa para los amigos) ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona, que casualment està a uns 200 metres de casa meva. També casualment (i així queda justificada l'entrada destroyer del dia 6 de maig) un familiar meu hi estava ingressat.

La qüestió és que gràcies a Su Alteza vam tenir l'entrada principal de l'Hospital saturada, invaïda de periodistes, càmeres i, el pitjor de tot, xafarders: gent que per sortir a càmera saludant i poder-ne fardar a la feina/perruqueria (encara que després això es converteixi en material potencial de l'APM?), és capaç de fer qualsevol cosa.

Us explico: actualment a l'Hospital Clínic s'hi pot accedir de manera oficial per dues entrades: la principal del carrer Villarroel, i pel pàrquing d'ambulàncies del carrer Casanova (naturalment per aquí només hi pots entrar si vas dins de l'ambulància, en teoria). Per aquest carrer també hi ha un accés per a peatons que condueix directament a l'ala "muntanya" de l'Hospital, però no sempre està oberta.

En aquesta banda "muntanya" (la part que dóna al carrer Córcega, perquè ens entenguem) hi ha l'entrada d'urgències per als simples mortals que venen a peu, i les escales amb nombres senars (1,3,5,7,9 i 11), i en aquestes escales hi ha els diversos departaments i sales i quiròfans. A l'altra banda, la banda "mar" (que dóna al carrer Provença) hi ha bàsicament el mateix, excepte urgències.

Doncs bé, la Casa Reial no només tenia invaïda la setena planta del Clínic, sinó també una legió de càmeres i periodistes de totes les procedències possibles (des dels telenotícies més formals fins als del Salvame -i no és conya-) afincats gairebé en barricada al vestíbul, concretament a la banda "mar", que és on estava ingressat el meu familiar.

L'episodi no tindria res d'interessant si no fos perquè justament quan jo volia sortir de l'Hospital els esmentats periodistes i xafarders estaven apilotonats i acordonats de tal manera que no podia sortir d'allà si no era baixant per l'ascensor. Me les vaig tenir amb una periodista borde que em va dir que només podia sortir d'allà si sabia volar (volar no, però trencar càmeres... ¬¬) i amb un Mosso que no em deixava fer fotos a les escales (serà possible! xD). I tot perquè havia de sortir no sé qui a dir no sé què... Ganes de tocar la moral, ja ho veieu.

L'altre a qui li agrada tocar la moral dels barcelonins és el nostre estimat alcalde Hereu. Aquest senyor sembla que no sap què inventar-se per cobrar més impostos als qui residim a la Ciutat Comtal. O això o que el senyor té una obsessió amb el formatge suís, aquell dels foradets.

Ara diu que vol convertir la Diagonal en un espai per anar a passejar. Això només demostra una cosa: el senyor Hereu no viu a Barcelona, viu al país dels Teletubbies. I va en Bicing, és clar, mai en cotxe oficial, mai. Per això no sap que si talles el trànsit de la Diagonal en direcció Llobregat la sortida encara és viable perquè un cop surts a la B-23 la carretera s'eixampla; però en direcció contrària l'únic que s'aconsegueix és un efecte embut, i fins que no arribes a altres carrers "secunadris" no hi ha manera humana de descol·lapsar... deixant convenientment de banda que les idees de bomber d'aquest senyor han aconseguit col·lapsar encara més els carrers de Barcelona, l'efecte contrari del que es pretenia en un principi. Bravo, senyor Hereu, bravo!

Només espero que quan comencin a fer el túnel de l'AVE des de la Sagrera fins a Sants, casa meva no caigui a terra; si finalment és així, algú m'adoptarà?

Comentaris