dimarts, 8 de juliol de 2008

I després diuen que volen treure les carreres de lletres...

Hi ha un tòpic contra el qual crec fermament que s'ha de lluitar: diuen que les carreres de lletres (humanitats, ciències socials, etc) són "fàcils" i una mica l'última sortida (una mica com l'ensenyament, que allà hi acaben molts dels que no saben què fer amb la seva vida).

Craso error
.

La meva humil opinió en aquest tema, i com a estudiant d'una carrera de lletres pures (i dures, i toves si em permeteu la brometa lingüística, que entendran sobretot els que estudien rus*), és que les "lletres" són la base de tot, i sense aquestes "parentes pobres" sovint no aniríem enlloc.

(us estic buscant un text maco perquè veieu a què em refereixo)

Malgrat que hi ha un servei lingüístic a la UPC (i crec que a totes), es veu que són més lents que el cavall del dolent i, per tant, la gent no n'utilitza els serveis (ja em diràs per què els paguen, doncs...).

Però ara tirem-nos pedres a la pròpia teulada, perquè és molt fàcil criticar els de fora: agafeu un dia la revista de la UAB i llegiu-vos només un article. Subratlleu totes les faltes d'0rtografia i, especialment, de puntuació, que hi trobeu, i expliqueu-me com us queda el full. A mi em quedava bastant verd (prefereixo corregir amb verd, són manies personals).

Seguiu pensant que els de lletres som innecessaris? Seguiu convençuts que cal eliminar o fusionar les filologies? Encara podeu argumentar que som poc productius?

2 consultes:

Kevin ha dit...

No es pot veure el text. Segurament has posat el link que surt al teu email de Gmail, oi?

Com molt bé dius, les lletres són la base de tot, i a partir d'aquí han nascut els números, que són els que segurament han ajudat a "avançar" tant la societat al s XX.

Tot és important, lletres i números, però malgrat això, la majoria només ens podem especialitzar en una cosa o l'altra...

Küsse!

Laura rus ha dit...

mira, amb aquesta gent val més no fer-los ni el més mínim cas. dir aixo es demostrar molt poc seny.


petonsss

Twitter Goodreads